Focus Sport: Persoonlijk, betrokken en toegankelijk

Focus Sport: Persoonlijk, betrokken en toegankelijk

Afgelopen week verscheen het onderstaande artikel in Arena Lokaal

Focus Sport: Persoonlijk, betrokken en toegankelijk

In 1986 begonnen als Mario’s Beatballet is Focus Sport in Zeeland in de afgelopen drie decennia uitgegroeid tot een veelzijdige fitness- en sportschool. Na een fraaie verbouwing zit het familiebedrijf van Hans en Mario Louwerens en hun zoons Rens en Lars sinds kort een stuk ruimer in het jasje. Dat maakt het mogelijk het aanbod van de sportschool aan de Langenboomseweg 39 uit te breiden met onder meer krachttrainingsfaciliteiten, vitaliteitscoaching en maatschappelijk werk & training.

Focus Sport is een zogeheten boutique-sportschool en dat merk je meteen bij binnenkomst. Geen massale hal met grote TL-bakken, dreunende beats en opgepompte bodybuilders, maar een kleinschalige, industrieel ingerichte ruimte met een huiselijke atmosfeer en een warm en open karakter. Een uitstraling die perfect aansluit op de filosofie van Focus Sport. “We doen hier alles vanuit een persoonlijke benadering en vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons thuisvoelt”, vertellen Rens en Lars Louwerens. “We beginnen altijd met een uitgebreide intake, zodat we mensen ook écht goed kunnen helpen en begeleiden bij het bereiken van hun doelstelling.”

Deze hulp en begeleiding blijft niet beperkt tot het eenmalig uitleggen van de werking van een fitnessapparaat. “Nee, zeker niet. We helpen iemand net zolang totdat hij of zij weet hoe een bepaald toestel of oefening werkt. Laagdrempelig en dichtbij de mensen, dat is hoe wij werken.”

Krachttraining
Bij Focus Sport kun je individueel fitnessen of een fitness-circuittraining volgen, maar ook deelnemen aan de vertrouwde groepslessen, zoals Functional training, Cycling (spinning), Total workout en Body workout. Een nieuwe discipline sinds 1 oktober is krachttraining. Hiervoor zijn negen splinternieuwe toestellen aangeschaft. Rens: “Krachttraining is een zeer goede aanvulling op cardiotraining en bevordert de gezondheid en vitaliteit. Met krachttraining kun je je richten op verschillende doelen. Wij bieden met name ondersteuning voor gezondheid en functionele krachttraining ten behoeve van bewegingen uit het dagelijks leven. We zijn geen bodybuildersschool.”

Vitaliteitscoaching
Eveneens nieuw in het aanbod van Focus Sport is vitaliteitscoaching, waar ook personal training deel van uitmaakt. “Vitaliteitscoaching is meer dan alleen één-op-één begeleiding bij het sporten”, legt Rens uit. “We versterken je in het behalen van je doelen en zorgen ervoor dat je het op een realistische manier vol kunt houden, ook na het traject. Vitaliteitscoaching is bij uitstek geschikt voor mensen die meer uit het leven willen halen. Bijvoorbeeld voor iemand die na zijn werk niet uitgeblust wil neervallen op de bank, maar nog met zijn kinderen wil kunnen spelen. Of voor een opa die zijn kleinkinderen wil kunnen optillen of nog met hen wil kunnen voetballen. Maar ook voor iemand die graag wil afvallen en wil leren hoe je dat vol kunt houden en hoe je gezonde voedingskeuzes maakt.”

Maatschappelijk Werk & Training
Een andere nieuwe tak van Focus Sport, Maatschappelijk Werk & Training (MWT), gaat nog een stapje verder dan vitaliteitscoaching, vertelt Lars Louwerens, die gediplomeerd maatschappelijk werker is. “Binnen Maatschappelijk Werk & Training gaan we dieper in op de hulpvraag om iemands positie in relatie tot de omgeving en de maatschappij te versterken. Naast begeleiding bij beweging en voeding ga ik echt in gesprek met mensen. Maatschappelijk Werk & Training kan uitkomst bieden voor mensen die vastlopen in hun huidige situatie. Bijvoorbeeld in hun sociaal leven, financieel of in de relationele sfeer. Met behulp van MWT kun je fitter worden, je talenten en krachten ontdekken en meer zelfvertrouwen kweken, waardoor je beter in je vel komt te zitten.”

App
Leden van Focus Sport krijgen een speciale app waarmee je, afhankelijk van je gekozen abonnement, toegang krijgt tot onder meer trainingsprogramma’s, oefeningen, voedingsadviezen en een activiteitenlogboek.

Focus Sport is gelegen aan de Langenboomseweg 39 in Zeeland en is bereikbaar via 0486-451801 of info@focussport.nl. Kijk voor meer informatie, tarieven en uitleg over de diverse groepslessen op www.focussport.nl

 

 

https://www.arenalokaal.nl/arena/sport/regio-oss-uden/landerd/zeeland/focus-sport-zeeland-persoonlijk-betrokken-en-toegankelijk

 

Persoonlijk, betrokken en toegankelijk